Senaste inläggen

Av Ellinor Andersson - 23 maj 2012 08:24

Nu är valplådan tvättad och fin och vi väntar bara på att Jolie skall komma till oss. Jolie mår så bra, magen växer och vi läääääängtar efter henne  .

I helgen var vi i Hässleholm på SKKs utställning. Vi, det var Teddy med sina ägare Conny och Amy och dottern Iza som är riktigt duktig på att visa hundar. Linux med sin ägare Charlie. Dorothy och Nils-Arne som har köpt  Rottweiler av mig, Cera och Fancy. Jag var också där   , med Jennie och min 13-åriga Rottwelertik som gick i veteranklassen. Solen sken  , det var lagom varmt  och vi hade en trevlig dag. Det gick bra för Coryana´s hundar, de var trevliga,  sociala och tyckte det var roligt att vara på utställning. Kritiken var fin också. Så jag är riktigt nöjd med mina fina valpar och trevliga valpköpare!


Igår fyllde Amy två år   !!! Så då hurrade och sjöng vi och Amy tyckte nog vi var lite konstiga.

Hoppas att ni andra också firade era fina tvååringar.


Varmt är det, hundarna trivs bäst att vara ute tidig morgon och sen kväll. Annars ligger de mest i skuggan och latar sig.

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 15 maj 2012 09:59

Nu har vi varit på semster en vecka, i ett soligt   och varmt, 36 grader!!! puh!,  Dubai.


Under tiden har Jolie blivit rund och go om magen. Aptiten har kommit tillbaka och hon vill gärna ha uppmärksamhet och  ligga på rygg och bli klappad på magen   .

Så, allt rullar på och vi håller tummarna att det skall gå bra.

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 2 maj 2012 11:12

Idag har vi varit på Djursjukhuset i Helsingborg, och gjort ultraljud på Jolie. Ja, Jolie skall bli Mamma Jolie   ! Det är precis 28 dagar sedan vi var i Tyskland och parade med Barco  . Så kanske i tidigaste laget, men vi är så klart alla nyfikna på om vi får små sommarvalpar i huset. Nu hoppas vi att allt går bra och att vi får valpar i början av juni.

Riktigt goda nyheter denna strålande och soliga vårdag  .

Av Ellinor Andersson - 7 april 2012 13:09

Coryana´s Jolie och jag har varit på en utflykt till Tyskland. Jolie har träffat en riktigt social och trevlig hane som heter Barco von Tayemoor. En röd Eurasier. Vi körde till Hamburg i tisdags och hälsade på hos Frau Bender, hennes sambo och Barco. Till att börja med "var de bara vänner"  , mycket lek och bus men någon parning blev det inte.

Jolie och jag hade bokat rum på ett litet trevligt hotell i närheten.

Nästa morgon skulle vi träffas igen för att se om de hade behövt "sova på saken"  ... Jolie hade drömt   om Barco och Barco hade suttit vid dörren   och väntat på Jolie.

Ja, vi fick en lyckad parning!!! Jolie sade knappt "pip".

Manuela och jag lät hundarna vila och körde iväg till ett shopping komplex ett par timmer. När vi kom tillbaka släppte vi ut Barco och Jolie för att de skulle få leka  ...Men de hade annat i tankarna  ... De parade sig igen!

Nästa dag skulle vi köra hem till Sverige, men vi tänkte se om de var pigga på att para sig. Men två gånger fick räcka. 

Så, nu får vi hoppas att det skall gå bra och Jolie blir mamma Jolie.

Intresserade av denna kull är välkomna att höra av sig för mer information

Av Ellinor Andersson - 10 februari 2012 08:46

I lördags fick vi, 11 personer, uppleva några lärorika, spännande, intressanta och trevliga timmar tillsammans med Jörgen Thynell. Jag hade bjudit hit mina valpköpare så att de skulle få möjligheten att lyssna på honom.

Jörgen arbetar tillsammans med sin hund för tullen i Helsingborg. Han är även ute och föreläser, bland annat om hur vi skall arbeta med vår hund  för att få en bra kommunikation och utveckla en bra relation. Jörgen har även skrivt en bok som heter Grunden med hunden. Stort tack för en trevlig lördag.

Mina hundar njuter av det kyliga vädret. Ja, inte Dessie som är Rottweilern och helst ligger inne i värmen. Men de andra lurviga hundarna ligger gärna ute i solen    i minusgrader. Lurviga och lurviga... två har precis fällt och har inte mycket päls att skryta med.


Av Ellinor Andersson - 7 januari 2012 15:15

Ja, nu är det som vanligt igen. Valplådan städad, mattorna tvättade igen för vilken gång i ordningen vet jag inte, tidningarna slängda ... De vuxna hundarna har fått tillbaka sina vanliga sovplatser   ...

Jag får önska mina trevliga valpköpare lycka till  ! Det har varit så roligt att träffa er alla och jag är övertygad om att ni kommer att få uppleva mycket trevligt tillsammans med er nya familjemedlem. Vi saknar faktiskt dem alla  , men det är samtidigt skönt att slippa mattider, städning ...  

Vi ses om några veckor. Tills dess ha det så bra så hörs vi. Jag är så glad för alla mail och bilder på era valpar!

Av Ellinor Andersson - 8 december 2011 09:31

Tiden går så fort och valparna växer och tar mer och mer tid. Amy är en superduktig mamma; har inte tröttnat på dem än. Alla valparna äter bra och får fortfarande en skvätt av mamma Amys goda efterrätt.

Igår var det ovanligt tyst i kullen ett par timmar. De blev nämligen badade   och det var en upplevelse i positiv bemärkelse. Alla var alldeles tysta   och stilla i duschen, kan det vara överraskningsmomentet?!, men sedan var det spring i tassarna igen. Men det var o.k för då var de torra!

Nu skall vi ut och åka bil en liten runda. För första gången. Solen skiner   så det är riktigt utflyktsväder. 

Av Ellinor Andersson - 27 november 2011 14:41

Mina tår och byxor börja leva farligt...Det märks att de börja bli"stora" nu, tår och byxben som rör sig är populära...


Lite syskonkärlek kan man märka av. Snart blir valplådan för trång. De växer och är så fina. Hundmat och fil är hur gott som helst, även majsvälling och hundmat går hem. Men bäst smakar Amys goda mjölk!


De har varit ute en liten kort stund och det var spännande. Nu är det storm ute, så vi får väl vänta och hoppas at det blir bättre väder imorgon. Vi klippar klorna fler gånger i veckan och har nu börjat introducera pälsborsten.

Idag fick de stifta bekantskap med Davids gamla "högljudda leksaksrobottar" och andra leksaker som rör på sig och låter. Det var inte alls något konstigt med dem, något nytt att kolla in bara.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se