Senaste inläggen

Av Ellinor Andersson - 10 november 2011 14:41

Nu har valparna fyllt två veckor. De är så söta allihopa. Under gallerifliken finns det en bild på dem. Nu börjar de gå lite, ibland fortare än benen vill... Små springor till ögon syns också. Lite mat har de också börjat äta och det smakar gott, kan jag tro, även om Amys mjölk säkert är bäst.

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 27 oktober 2011 14:29

Amy har nu blivit mamma  ! Och...Ayk har blivit pappa  !

Amy var ganska orolig natten mellan söndag och måndag; bäddade i valplådan och på klinkergolvet...Nästa natt var det jag som var aktiv; med termometern. Ville inte missa om tempen skulle gå ner. På tisdagen var vi ganska trötta båda två och jag gissade att det skulle bli "nattarbete" för tempen hade börjat gå ner på tisdagmorgon. Så på kvällen 23.45 föddes första valpen. Tio minuter senare kom valp nymmer två. Så vi hann knappt hämta andan. Detta är Amys första kull, så  lite orolig     och förvånad var hon allt i början. Men sedan rullade det på i lugn och fin takt. Den åttonde valpen tittade ut 7.20 på morgonen. 5 hanar och 3 tikar. En jämn och fin kull.

Amy är en duktig mamma och har funnit sig väl tillrätta i sin roll som nybliven mamma. Hon pysslar med sina valpar och så fort någon rullar iväg för långt, då gnäller hon och tittar på mig och vill att jag skall lägga tillbaka den hos henne igen.

Nu är det campinglivet som gäller. Tältsängen är uppställd vid valplådan och jag försöker ta en mikrotupplur    så ofta jag kan. Jag är nog tröttare än mamma Amy!ANNONS
Av Ellinor Andersson - 10 oktober 2011 10:00

Tiden går och nu är det inte så många veckor kvar till Amy skall valpa   .

Amy börjar bli rund om magen. Andas lite tyngre, äter i småportioner och ligger gärna på rygg med sin fina runda valpmage i vädret.

I nästa vecka får vi ta in valplådan så Amy hinner"bo in sig i sitt nya hem". Jag misstänker att de andra hundarna gärna vill ligga där också, på alla mjuka goa hundmattor. Emmie som har haft tre kullar, vet vad det gäller när lådan kommer in och tar nog plats på en gång.

Av Ellinor Andersson - 26 september 2011 17:03

Nu har vi precis kommit hem från Djursjukhuset och gjort en ultraljudsundersökning på Amy. Skall Amy bli mamma Amy ...? Jadå,visst skall hon det, så nu kallar vi henne Mamma Amy  ! En stor kull såg det ut att bli, så nu hoppas vi att allt rullar på i lugn och ro.

Vi är såååå glada att allt förarbete med stress, räknande på dygn, körning till Tyskland och mötet med Ayk    med mera har lönat och vi ser fram mot fina och friska valpar.

Intresserade är välkomna att höra av sig för mer information.

Av Ellinor Andersson - 23 september 2011 10:25

Jag har inte skrivit på ett tag, men vi väntar på att tiden skall gå så att vi kan få reda på om Amy skall få ett namn till; mamma Amy...  . På måndag skall vi göra ultraljud, så då får vi se... Vi håller tummarna.


Vi var som vanligt på SKKs utställning på Sofiero. Jag var där med Jennie och Kimmy. Båda uppförde sig exemplariskt och tyckte förmodligen det var riktigt roligt med alla människor och hundar. De brydde sig mest troligt inte alls om att de inte har så mycket päls just nu och bara är "en halv Eurasier"...

De fick bra kritik, men pälsen kunde varit bättre. Kimmy placerade sig som andra bästa tik i konkurrensklassen.


Idag kan vi ialla fall inte klaga på vädret; inget regn i sikte än, bara solsken.  Av Ellinor Andersson - 27 augusti 2011 13:13

Ja, Amy och jag har varit på en liten resa till Hannover. För Amys del en liten "kärleksresa"  , som glossiga veckotidningar skulle uttryckt det.

I Hannover hälsade vi på familjen Gräper som är stolta ägare till Ayk von den Innerste Auen. En riktigt trevlig och stilig  hane. Foto på både Amy och Ayk finns på hemsidan.

Vi kom till Hannover vid sju tiden på kvällen och vi hade planerat att träffas för att hundarna skulle få bekanta sig med varandra   . Men här slösade vi ingen tid... det blev en parning efter sådär 10 sekunder   .

Amy och jag bodde på hotell och det var en ny upplevelse för Amy. Men Amy var hur duktig som helst, tyckte nog allt var spännande. På torsdagen var vi turister i Hannover.

På kvällen skulle vi träffa Ayk och hans familj igen. Amy var nog riktigt förälskad i Ayk   , för någon större aptit på mat hade hon inte haft. Ja, det blev en parning igen efter ett snabbt "hej"! Ingen lek och uppvaktning här inte, utan "straight to the business".

Vi hade bestämt att träffas på fredag morgon, innan vi skulle börja vår hemfärd. Jadå, en parning till!    Så väldigt nöjda och glada, jag talar för både Amy och mig, körde vi hem igen.

Vi hade ett par trevliga dagar hos familjen Gräper. Nu väntar vi alla på att det blir söta och fina valpar. Intresserade är välkomna att höra av sig så kan jag ge mer information.

Av Ellinor Andersson - 31 maj 2011 13:15

I lördags samlades vi, cirka 20 stycken Eurasierhundar med ägare, i Onsala. Helena som har Fridlyckans kennel i Onsala och jag, hade planerat en träff för våra valpköpare.

Emmie, som är "anfadern" till många av valparna var så klart med. Även Jennie, Amy och Kimmy fick följa med. 

Vi var på ett stort inhägnat jaktfält, där det var perfekt för våra hundar att leka och busa omkring  . Det var riktigt imponerande att se och höra att inte ett enda slagsmål inträffade. Alla var "bästsiar" trots att de precis träffats  . Vi minglade runt först. Sedan var det fika med hembakat. Efter det stod ringträning på programmet och sist men inte minst grillade vi.  Precis när Jörgen tände grillen, började det regna   så smått. Men vad gör det, vi hade trevligt ändå    och jaktstugan var öppen för de som ville ha tak över huvudet. Gissa om jag hade fyra trötta hundar på kvällen  .

Det var riktigt roligt att se så många fina och trevliga Eurasierhundar och hoppas att vi ses igen.

Veckan innan var det tid för SKKs Internationella utställning i Hässleholm. Dessie, min snart 12-åriga Rottweilertik fick följa med och gick i veteranklassen, kritiken var bra. Hon tyckte säkert det var toppen att komma ut och hälsa på så många som möjligt. Jennie blev tredja bästa tik och fick reserv cert. Amy, som är en halv Eurasier för hon fäller för fullt, placerade sig inte. Kimmy som samma dag fyllde ett år, blev fjärde bästa tik. Det var en mycket trevlig dag, med mysigt sällskap och god mat tillsammans med våra trevliga valpköpare och goda vänner från Ivön.Av Ellinor Andersson - 24 mars 2011 10:08

Nu var det inte bara länge sedan jag skrev något på min blogg, utan till och med RIKTIGT länge sedan !!! Vad har vi hållt på med?

Höstarna försvinner alltid i raketfart med arbete med äpplesäsongen, från  augusti till Lucia.

Mycket frisk luft, ett antal äpple konsumeras dagligen och äpplepajer och äpplekakor bakas i alla de former.

I höstas gick jag en väldigt bra    valpkurs med Kimmy på Djursjukhuset i Helsingborg. Tre kurstillfällen inomhus med föreläsningar av personalen om kost, vård mm. Vi tränade även på enkla kontaktövningar.

Lite längre fram i höst började Kimmy och jag på en mer "ordinär" valpkurs. Även den har varit mycket bra. Deltagarantalet har varit begränsat till 6 stycken, så det har funnit gott om tid till att träna och få hjälp. Kimmy var den enda Eurasiern och utsågs till den kramgoaste   !

Vi hann med två utomhus valputställningar innan det blev vinter   . Kimmy tyckte inte det var speciellt roligt med främmande människor som skulle känna och klämma på henne. Men vi fick väldigt bra kritik och blev bästa valp båda gångerna   . Så nu var det bara till att sätta igång och träna inför kommande utställningar.

I söndags var vi på SKKs Internationella utställning i Malmö och då skulle vi se om all träning hade lönat sig. Jag hade anmält både Kimmy och Amy.

Kimmy uppförde sig exemplaiskt ; precis som om hon inte gjort annat än varit på hundutställningar. Så det var riktigt roligt   . Kimmy blev andra bästa tik, fick CK och Reservcert!!!

Amy uppförde sig, som alltid, utmärkt. Glad att komma ut på utflykt! Amy blev Bästa tik, fick Cert och CACIB och blev Bäst i motsatt kön   !!! Så det var läge att fira  . En riktigt bra hunddag, med andra ord.

Jag vill även gratulera andra valpar i kullen som varit ute på utställningar och lyckats bra!

Kimmy coh jag går en grundkurs i vardagslydnad och har börjat med klick-träning. En ny upplevelse för oss båda...klicka, berömma, ge godis samtidigt...Vi tränar på det...

Igår var vi på Djursjukhuset och ögonlyste Amy ; det såg bra ut   .  Vi tog även blodprov efter rabiesvaccineringen. 

Vi har sol ute men oj, vad det blåser.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se