Senaste inläggen

Av Ellinor Andersson - 29 oktober 2014 17:43

Vill önska ägarna till valparna efter Coryana´s Jolie och Balules Devil By Nigh stort LYCKA TILL  ! Ni är supergulliga och tack för härliga bilder och mail redan.

Jag saknar "småttingarna" så mycket, men...ser fram mot fler fina bilder och trevliga mail. Jag ser riktigt mycket fram mot att ses på valpträffen  !

Tack till Sandie och Carsten för att ni ville komma och visa en stolt pappa Balto för valpköparna.

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 8 oktober 2014 07:01

Nu är valparna 5 veckor och små busfrön; men söta sådana  . De är ute varja dag och det tycker de mycket om! Leker såklart med varandra och sina leksaker men kan även ligga stilla och bara samla på intryck, ljud och dofter. De äter sin mat med god aptit, men mammas mjölk ...den är toppen   ! Jolie är snäll och bjuder på den flera gånger om dagen.

Vi klipper klorna, borstar pälsen, kollar tänderna ja, allt sådant som behövs göras i det vuxna livet. Snart är det dags att börja göra små bilfärder och vänja dem vid det.

Jag har fått återbud på en hane. Intresserade är välkomna att höra av sig, gärna med ett mail eller ett sms så hör jag av mig.

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 2 september 2014 11:00

Väntan har varit lång...Vår underbara och lugna Jolie har valpat  ! Natten mellan söndag och måndag bestämde Jolie sig för att nu var det tid att släppa ut de små sötisarna så vi skulle få mysa och gulla med dem. Jag tror hon försökte driva med mig på söndagen. Alla tecken fanns på att valpningen skulle kunna vara på gång och jag var beredd. Vågade inte ens ta en liten tupplur i förberedande syfte...Efter att ha varit ute på en liten kvällsrunda vid klockan elva på kvällen tyckte Jolie att det var dags att sova och gick och lade sig och började snarka! Högt och ljudligt! Men va...Nu skall vi valpa, tyckte jag! Inte sova! Ja, till slut tyckte vi samma! Klockan 2.45 kom första valpen. En tik som vägde 500 g. Jolie hade inte bråttom. Andra valpen kom 7.15 En tik till som vägde 480 g.  Valp nummer tre kom 9.10 en tik till och den vägde 420 g. Klockan 9.35 tittade en pojke ut som vägde 480 g. Här vilar vi mellan valparna och pysslar om dem innan vi släpper fram nästa! Den femte valpen kom 12.50 också den stor, 440 g.

Jolie sköter om dem så fint och jag spurtar till valplådan om Jolie piper och någon valp ligger några cm för långt bort! Men det gör jag så gärna!  

Nu skall vi, eller jag i alla fall, försöka sova   och ta igen lite borttappad sömn. Jolie vill ha assistans även på natten och eftersom jag sover på min campingsäng bredvid valplådan så blir det lite si så där med sömnen. Men...vad gör man inte för en duktig mamma och världens finaste valpar!   


Av Ellinor Andersson - 2 september 2014 10:54

STORT GRATTIS till Teddy och det fina resultatet på BPH testet i Aneby   ! Bra jobbat! Jag är så stolt över allt ni gör med Teddy!  GRATTIS igen!

Teddy är den första Coryana´s hunden som gör BPH testet.  

Av Ellinor Andersson - 14 maj 2014 18:28

     

Molly på besök hos Mikkel i Norge.

Av Ellinor Andersson - 9 maj 2014 07:31

För två veckor sedan hade jag en valpträff. Det var lite "smått och gott". Någon valp från Amys första kull och hennes två andra kullar, en valp från Jolies kull och en valp från Mikis kull. Verkligen blandade färger och storlekar.

Men en sak har de gemensamt; de är alla så otroligt trevliga och sociala  !!! Så jag säger ett stort grattis till ägarna som har gjort ett sådant bra arbete!

Vi hade soligt och fint väder   så det var utomhusaktiviteter som gällde. Först en promenad längs stranden så alla fick bekanta sig med varandra. Sedan var det fika   i trädgården och hundarna fick busa och leka så mycket de orkade.

Jag hade bjudit in Caroline, som har gått på Axelssons Institut, och är utbildad hundmassör.  Carolines berättade om hundmassage och visade lite vardagsövningar.Tack till Caroline! Det var intressant och lärorikt. Hundarna tycker säkert det är skönt och avslappnande .

Jag är övertygad om att det var många trötta hundar som sov gott den kvällen  !

Tack till er alla för att ni är så underbara med era hundar  !


Av Ellinor Andersson - 23 mars 2014 13:54

Nu börjar valparna bli små busfrö! De har fått valpfoder och börjar lära sig dricka vatten från en skål. Skumt! Såg de ut att tänka. Maten smakade mums. Men bäst är såklart mammas mjölk. Även om Amy säkert tänker att de både rivs och bits. Jodå, vassa tänder har de och det kan jag inte göra något åt. Klorna klipper vi ett par gånger i veckan, så det börjar de vänja sig vid. Amy är tacksam...

De börjar upptäcka att mattorna i valplådan kan man bita och dra; möblerar om...

Hoppas att våren kommer med lite värme snart så de kan upptäcka utomhusmiljön.  

Av Ellinor Andersson - 23 mars 2014 13:49

STORT GRATTIS till Linux och Teddy och framgångarna på Malmöutställningen   !!! Hoppas ni firade igår    ! Grattis till Linux första Cert och till Teddys BIR. Grattis även till Teddys och Exas son Ghismo som blev BIR valp! Härliga hundar och så ambitiösa ägare. Jag är SÅ stolt över er   !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se