Senaste inläggen

Av Ellinor Andersson - 4 mars 2014 18:19

 
Essente Ofedor Ostar, Rambo.

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 2 mars 2014 15:03

Nu skall jag berätta en fantastisk historia, ett mirakel. Många tankar kring denna upplevelse. Bland annat att även om det inte alls följer skolboken så kan det gå riktigt bra!  

Jag parade Amy med Rambo för 9 veckor sedan. Väntade medvetet 5 veckor för att det skulle gå att tydligt se om Amy var dräktig. Jag var så säker på att Amy var dräktig; hon hade visat alla tecken fram till ultraljudsundersökningen. Men veterinären  sade nej, inga valpar. Veterinären provade med tre olika prober vid ultraljudsundersökningen. Hon tyckte också att spenarna inte var så rosa som de skulle, så nej tyvärr var där inga valpar. Konstigt tyckte jag, men säger hon så så är det väl rätt. Tiden gick och jag tyckte fortfarande att Amy visade alla tecken på att vara dräktig. Men det hör skendräktigheten till, tänkte jag.

Till vardags brukar jag jogga lätt med mina hundar en timme på morgonen innan "dagen börjar". I måndags gjorde jag inte det för jag var förkyld, så det blev en lång promenad istället. Dusch, frukost och David skulle iväg till skolan. Sedan cyklade jag till arbetet.

På tisdagen samma morgonrutin. Med det undantaget att jag hade fått punkering på min vanliga cykel och var tvungen att ta en sämre och äldre cykel till arbetet  plus att det var motvind. Det är ändå 10 km enkel väg. På kvällen tyckte jag att Amy var lite orolig och jag tänkte oj, vad mycket mjölk hon har. Synd att hon är skendräktig.

På onsdagmorgon var det morgonpromenad och så vidare. Eftersom jag var förkyld, min vanliga cykel hade punktering och det var motvind bestämde jag mig för att ta bilen till arbetet. Då kan jag köra hem på lunchen och titta till Amy. Hon var lite orolig.

Jag hör att hon skäller när jag öppnar ytterdörren och tänkte, vad skönt då är hon pigg. Jodå, Amy möter mig vid dörren och är så glad och viftar inte bara på svansen utan på hela kroppen. När jag kommer in i köket ser jag att i hennes korg ligger där en liten valp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Som lever och ser ut att vara på gott humör! Hade velat se mitt eget ansiktsutryck då!!! Amy är stolt som bara en nybliven mamma kan vara. Viftar sig fram hela vägen till korgen och ser ut att vilja säga: "Vad tycker du? Bra jobbat eller hur?" Jag var såklart mållös och undrar hur detta har gått till. Valpen var ren och torr och det fanns inte en fläck på köksgolvet av detta. En hane som vägde 500 gram. Man skulle tro att någon gått in och satt valpen i korgen! Jag är helt förundrad att Amy som i vanliga fall gärna vill göra sig osynlig när det är dags för kloklippning, tandborstning och annat har klarat av detta helt själv och perfekt. Navelsstrrängen var perfekt "avklippt". Jag är också mycket förundrad över att mina andra tre hundar hållt sig på andra sidan grinden i rummet bredvid när Amy valpat. De kan med lätthet hoppa över om de vill.

Jag fick ta fram fler vetbed mattor, kuddar och annat och bädda för Amy och valpen. Jag var tvungen att köra tillbaka till arbetet men väntade tills David kommit hem från skolan. På kvällen tog vi fram valplådan och bäddade fint till Amy och valpen. Jag tyckte att Amy var lite orolig men jag visste inte om moderkakan var ute. För att ha koll på henne och valpen bestämde jag mig för att sova bredvid valplådan på natten. Vad det än var som skulle ut så skulle det ut och det kunde inte leva efter så många timmar. Kvart i tolv på natten krystade och ylade Amy två gånger och ut kommer en levande valp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Denna gång en tik som också vägde 500 gram. Efter mer än 12 timmar föds en levande valp!

Sedan lade Amy sig till rätta och pysslade om sina små valpar  .

Vi är helt förbluffade av denna historia. Vad bra att jag var förkyld och inte sprang på morgonen och tog bilen till arbetet. Så fel veterinären hade. Så fel det hade kunnat gå på grund av andra omständigheter. Men...

Så fantastiskt när naturen får ha sin gång och vad vi kanske underskattar våra husdjurs egna förmågor.

Så inte konstigt att vi kallar Amy för världens  bästa mamma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 27 januari 2014 17:09

Ultraljudet idag visade att Amy dessvärre är tom.

Planerar andra parningar i vår.

Av Ellinor Andersson - 27 december 2013 14:14

Jag får börja med att säga god fortsättning och önska ett GOTT NYTT ÅR!   


Ja, det blev inte mycket med sista minuten julstök... Var med Amy hos veteinären klockan 8 på lillejulaftonsmorgon för att ta ett blodprov och kolla progesteronvärdet. Det hade legat lågt länge, länge ...men klockan halvtio ringer veterinären mig och säger att nu kan du åka och para ikväll och i morgon! Just då är jag i Ängelholm och skulle ordna det sista inför julfirandet. Men det blev till att tanka , köra hem och packa. Klockan 11 bar det iväg.

Amy och Rambo verkade tycka det där med att leka  och flörta    var att slösa med tiden...för de parade sig med en gång. Vi träffades igen tidigt    på julaftons morgon och ingen godmorgonpuss    där inte...de parade sig med en gång igen.

Sedan körde vi söderut igen. Vilken bra början på julhelgen!!!

Vill tacka    Madeleine för all hjälp och snälla Yvonne för att hon upplät sitt gästrum med så kort varsel till två skånetöser.

Nu får vi hoppas på valpar framåt våren.

Av Ellinor Andersson - 12 november 2013 07:40

Det ser ut som om Molly hade ett litet mellanlöp nu. Så vi får vänta till Molly löper "på riktigt" och då hoppas vi att det blir en parning med söta valpar. Det längtar vi riktigt mycket efter!

Av Ellinor Andersson - 23 oktober 2013 07:37

Tyvärr blev det ingen parning med Jolie detta löp. Vi får vänta till nästa gång.

Planerar några andra kullar i vinter istället  .

Av Ellinor Andersson - 9 oktober 2013 09:33

Vi söker ett nytt hem till Charlie. Vill betona att enbart seriösa intressenter behöver höra av sig. Chalie är en mycket trevlig och social hane som tycker mycket om barn. Charlie är kastrerad och skall alltså inte använadas i avel.

Hör av er till Eva och Kjell Larsson eller till uppfödaren för mer information.

Av Ellinor Andersson - 4 oktober 2013 13:47

Nu har Coryana´s Jolie börjat löpa   och jag planerar att para henne med DominGo von den Wuppertatzen, en hane från Tyskland.

Jolie är en väldigt lugn och trevlig tik och hon har haft en kull tidigare.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se