Senaste inläggen

Av Ellinor Andersson - 4 oktober 2013 13:27

Vill bara skicka ut ett varningens ord för oseriösa uppfödare som florerar  med jämna mellanrum.

Köp endast valpar där alla papper är i ordning. Alla hälsokontroller gjorda. Valparna skall vara vaccinerade och avmaskade. SKKs köpeavtal och stamtavla med besiktningsprotokoll är ett måste.

Tyvärr finns det människor som föder upp valpar och parar "hur som helst" och inte ens håller sig inom rasen.

Så, än en gång, ett varningens ord för oseriösa uppfödare.

Ring gärna Svenska Eurasierklubben eller en seriös och erfaren uppfödare om råd när ni letar valp.

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 4 oktober 2013 13:23

Grattis Teddy som nu är Internationell Champion!  Teddy med familj var i Köpenhamn för två veckor sedan och blev där Internationell Champion. Stort GRATTIS   till er från oss på Coryana´s kennel. Vi är SÅ stolta över er!

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 10 september 2013 16:40

En fin, social och frisk Eurasierhane, Charlie, behöver ett nytt hem. Charlie är uppvuxen på landet, på en stor gård utanför Falkenberg. Eva och Kjell, som har stor kunskap om både hundar och hästar, har tagit väl hand om Charlie. Charlie blir överlycklig när deras barn och barnbarn kommer på besök!

Tyvärr har Kjell blivit sjuk och Eva  har inte möjlighet att ta hand om Charlie själv. De måste sälja gården och flytta.

För mer information kan ni ringa 0346/20878.

En mycket trevlig, barnvänlig och social hund!


Av Ellinor Andersson - 10 september 2013 16:11

I söndags hade vi valpträff  i det soliga vädret   . Amys valpar Zimba, Nova och Kiwi kom. Av Mikis valpar Bully och Tessie, hade bara Bully möjlighet att komma. Fantastiskt roligt att se hur trevliga, sociala och fina de är. Bra jobbat! Vi började med att gå en liten tipspromenad i en av fruktodlingarna. 8 svåra(?)    frågor satte valpköparna på hal is...Hade man inte alla rätt  ...ingen valp med hem... Jag har bara mina vuxna hundar här...även om ingen fick alla rätt.

Efter det var det LEK  ! Tänk att få busa och jaga sina syskon igen och till och med en som var en månad yngre! Han var inte lika snabb som de äldre valparna, men gjorde snabba vändningar! Vilken lycka! Vi på två ben var såklart fikasugna så äpplepaj och vaniljsås bjöds det på. Tid för frågor och allmänt prat om hur alla har haft det sedan valparna åkte till sina nya hem.

Antar att ni inte hann köra långt i bilen innan de sov   !

Tack för att ni tog er tid att komma! Var stolta över er nya familjemedlem! Jag är stolt över de små  !

Av Ellinor Andersson - 23 juli 2013 15:42

Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade.

Tiden har bara rusat iväg i raketfart. Det har varit fullt upp med Amy och Frins valpar. Tack för fina kort och trevliga mail Skönt att höra att de små "sköter sig"...  .

Mikis och Mikkels valpar är nu sex veckor och sover mest när det är varmt. Men framåt kvällen, då så...  

De har väl laddat upp med bus hela dagen...


Jag försöker vara lite ledig mellan måltiderna till 2- och 4 -benta, rastning av mina egna hundar, vattning av "snustorra" trädgårdsrabatter och allt annat som måste göras...

David har konfirmerats och det krävde bland annat planering och tid vid spisen...

Men... solen skiner    och det är sommar! 


Av Ellinor Andersson - 25 juni 2013 10:28

Mikis valpar är runda som små fotbollar. De sover mest hela dagen. De börjar stappla omkring så smått i valplådan och börjar få små ögon. Klorna växer och har blivit riktigt vassa så de klippte jag helgen.

Miki mår hur bra som helst. Jag tog suturerna efter kejsarsnittet i lördags och såret har läkt så fint. Mikis temp är låg så nu är nog Miki glad om hon slipper den dagliga temperaturtagningen...

Miki är en fantastiskt lugn och fin mamma och är säkert lika stolt över valparna som jag är.

Av Ellinor Andersson - 25 juni 2013 10:23

Amys valpar växer och busar mest hela dagen. När de inte äter eller sover. Mammas mjölk smakar fortfarande allra bäst. även om det inte blir så mycket av den varan nuförtiden.

Igår var det tid att börja vänja sig så smått vid att åka bil. Så de fíck åka en liten runda på några minuter. Först var det knäpp tyst; de var kanske skräckslagna...men sedan kom det några små pip. Men annars gick det hur bra som helst.

Vi är tacksamma för det fina vädret, dörren till valphagen är öppen nästan hela dagen. Det blir mindre städning för mig...Blir det för varmt ligger de gärna på det svala klinkergolvet.

Av Ellinor Andersson - 17 juni 2013 10:38

Nu har Miki valpat  ! Det var en omtumlande upplevelse. Det blev akut kejsarsnitt natten mellan måndag och tisdag i förra veckan. Två döda valpar låg i vägen och gjorde att Miki inte kom igång. Tre valpar fanns kvar. Tyvärr var den ena lite svag och klarade sig inte mer än till eftermiddagen trots att vi gjorde allt vi kunde. Så i valplådan finns mamma Miki, som är en helt underbar mamma och tog till sig valparna på en gång, och två valpar. En tik och en hane   . De är runda som små bollar så jag vet inte vad Miki har i mjölken  !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se