Senaste inläggen

Av Ellinor Andersson - 8 maj 2013 09:19

Världens duktigaste mamma ligger nu och myser i valplådan med sina valpar   . I måndags, klockan 8.45 föddes den första valpen. En tik. Amy tog gott om tid på sig att föda sina tre valpar. En valp ungefär varannan timme. Så vi hade gott om tid att pyssla med den när den väl tittade fram. Två tikar och en hane. Alla stora och fina. Nu ligger de och sover så gott i valplådan inburrade i Amys härliga päls. De sover och äter. Amy har nog vispgrädde till dem för de är runda och goa om magarna   . Ibland rullar någon för långt iväg och då gnäller Amy lite och så kommer mamman på två ben till undsättning och lägger valpen till rätta. Bra med service...  


ANNONS
Av Ellinor Andersson - 5 maj 2013 11:47

Stort GRATTIS till Teddy som igår blev Dansk Utställningschampion  och Nordisk mästare i Roskilde   ! Hoppas att ni hunnit fira lite    ! Bra kämpat! Jag är så stolt över Teddy och er  . GRATTIS!


ANNONS
Av Ellinor Andersson - 26 april 2013 08:09

Lördagen den 13 april somnade Dessie in i sin korg här hemma. En kär, trogen och älskad familjemedlem har lämnat oss med många minnen. Med många tårar också nu. Tårarana torkar så småningom, men minnena tar vi med oss. 

13 år, 7 månader och 4 dagar...det blir många fina stunder tillsammans. Promenader, träningspass, tävlingar, utställningar, mysstunder och fina valpar som hon lämnat efter sig.

Dessie pensionerade sig från att följa med på mina morgonlöparrundor för ett halvt år sedan, annars följde Dessie med i ur och skur. Alltid pigg på att komma ut oavsett väder eller klockslag.

Även Dessies fyrbenta vänner saknar henne; Dessie var tryggheten och tog alltid väl hand om nya medlemmar i flocken.

Dessie, du är fortfarande med oss i hjärtat och tankarna.  


Av Ellinor Andersson - 13 april 2013 15:45

Mikki, Coryana´s Kessi, och jag körde till Oslo i onsdags. Vi hälsade på Mari och hennes hane Mikkel, Dazzling Dainty´s David.

Mikki har sin vardag hos Kajsa, min fd arbetskamrat, som bor i Bromölla. Mikki är en tik från parningen mellan, Lundvagns Eira, Emmi, och Eros vom Wolfsgrund. Mikki är en trevlig och frisk tik, som Kajsa var snäll och lånade mig eftersom jag gärna vill använda henne i avel.

Så, i Oslo finns Mikkel som också är en trevlig och frisk Eurasier.

Tycke uppstod    och Mikkel och Mikki parade sig i onsdags kväll. De hann knappt "säga hej" innan de parade sig igen i torsdags   .

Så man kan säga att de föll för varandra direkt   !

Nu håller vi tummar och tassar att det blir fina valpar i mitten av juni.

När jag var i Norge passade jag på att hälsa på Hege som har Mymayolita, My. My är en valp efter Coryana´s Jolie och Barco von den Innerste Auen. En riktig piggelin som ville hälsa och leka med oss hela tiden.  Ett riktigt charmtroll   .

Av Ellinor Andersson - 4 april 2013 09:43

Amy skal bli mamma och Frin skal bli pappa   ! Det får vi fira     !

Vi har precis varit på ultraljudundersökning och JA, Amy är dräktig!

Nu får vi hoppas att allt skall gå bra och att det föds söta valpar i början av maj.

Av Ellinor Andersson - 16 mars 2013 15:56

Igår var jag och hälsade på Maud, hennes Eurasier Chess och Anton. Anton är från min senaste kull. En såååååååå vacker hane och fantastiskt trevlig också   ! 

Jag var även och hälsade på Roger, Eva och Simon som har Mira, som också är från min senaste kull. En så söööööööööööt och näpen tik  ! Otroligt trevlig också. Så roligt att se att ni lagt ner arbete på att få så trevliga och sociala hundar.

Tack för gott fika också!

Av Ellinor Andersson - 5 mars 2013 07:28

Nu har Amy och jag varit i Tyskland på besök hos Frin och hans ägare Michael och Brigitte. Jadå, Frin och Amy tyckte om varandra  ...Vi parade tre gånger; i lördags, söndags och en gång igår innan vi körde hem. Så, nu får vi hålla tummarna och hoppas att det skall bli trevliga och fina valpar! Både Frin och Amy är väldigt öppna och sociala så det tror vi   ! Det kommer en bild på hemsidan i veckan.

Kiel var varmt och soligt; 10 grader i lördags   ! Så, uteserveringarna var öppna och vi fikade ute för första gången. Äntligen, efter denna långa och kalla vinter.

Av Ellinor Andersson - 18 februari 2013 07:35

Ja, det har variten lång väntan på att Amy skall börja löpa. Men... på Alla Hjäratans Dag började Amy  . Så, nu har vi lite förarbete framför oss innan vi hälsar på hanen i Tyskland. De väntar på oss och vi ser verkligen fram mot att träffas.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se