Senaste inläggen

Av Ellinor Andersson - 1 februari 2013 16:28

Nu går vi alla och undrar hur har det gått med Amys löp och parning?

Ja, det har inte hänt så mycket...Amy började löpa så smått, väldigt så smått! Det stannade nästan av. Kom igång igen någon dag och sedan hände inte mer. Så, för att kontrollera att Amy mår bra var vi hos veterinären igår och tog ett utstryk. Allt är bra med Amy. Hon har ett förlöp. Så det är bara att vara tålmodig och vänta.Även om jag och säkert fler med mig är otåliga... Naturen har sin gång.

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 22 januari 2013 18:42

Stort GRATTIS    till Teddy, Coryana´s Kalvin, som i söndags blev Finsk Utställningschampion!!!

Vi är så otroligt stolta över Teddy! Det är er väl förunnat och riktigt bra jobbat! Hoppas ni firar det     !

GRATTIS igen  !

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 11 januari 2013 07:37

Ja, vi går här och väntar på att Amy skall börja löpa  . Inget är som väntans tider...Det är tid för henne nu att börja löpa, men naturen har sin gång, så...Det går inte stt skynda på. Men håll ut...Så fort det är på gång så skriver jag.

Av Ellinor Andersson - 10 januari 2013 07:38

Coryana´s Kalvin, Teddy som han kallas tillvardags,står nu till förfogande för de som är intresserade av en avelshane  . Teddy är en trevlig familjehund och han har gjort alla hälsoundersökningar. HD och ED utan anmärkning. Patella undersökning också utan anmärkning. Ögonlyst. Blodprov på sköldkörtel och bukspottkörtel utan anmärkning. 

I höstas blev Teddy Svensk Utställningschampion; en riktigt vacker,ståtlig hane!   

Teddys syskon har riktigt bra resultat på höfter och armbågar.

Kontakta gärna Teddys ägare för mer information.

Amy och Conny Gustafsson, Tranås. 0140/34025

ami@calypso.se

Av Ellinor Andersson - 22 oktober 2012 08:16

Ja, vad har hänt den senaste tiden?

Jag har haft den stora förmånen att få träffa "mina" valpar från de två senaste kullarna och se vilka fantastiskt trevliga hundar de är.

Men en sak i taget. I början av september bjöd jag hit Jörgen Thynell för att föreläsa om ledarksap, kontaktövningar med mera. Jörgen arbetar vid tullen i Helsingborg och har även skrivit en bok som heter "Grunden med hunden". Vi åt sen frukost, brunch, här och lyssnade sedan på Jörgen. Vi hade även en valp,Spansk vattenhund med som övningsexempel. Det är ingen ras som jag föder upp!, men goda vänner i byn ville gärna lyssna på Jörgen och det fanns plats i köket så...Alltid uppskattat bland alla att få tillfälle att få råd och tips av en sådan kunnig person.


För tre veckor sedan hade jag valpträff för Amy och Ayks valpar. De blir snart 1 år så GRATTIS till dem i förskott!!!   Vi har träffats tidigare, men vi ville gärna ses igen och det tycker jag är jättekul att få se hur de utvecklats och framför allt få höra hur genomtrevliga och sociala de är. Lite olika färgställningar är det på dem, men alla är lika fina. Linux har varit en hel del på utställningar och det har gått riktigt bra så ett stort GRATTIS    till Charlie till framgångarna.


Igår hade jag valpträff för Jolies och Barcos valpar. Även Jolie var här och fick hälsa på sina valpar som nu vuxit till sig. De är nu gott och väl 4 månader. Först gick vi en liten tipspromenad i en av våra fruktodlingar med lite allmäna hundfrågor, vinnaren är ännu inte utsedd, så spänningen är olidlig...  Sedan var det lek och bus i trädgården. Lite blygsamt till att börja med, men sedan fick de upp farten!

Eftersom vi odlar äpple på Gustavsvik bjöd jag såklart på äpplekaka till fika. Valparna var med i köket och då hade de "gasen i botten" för de lekte så de låg ner när de skulle dricka ur vattenskålen!

Jag tror de sover i minst en dag!!!

De var jätteroligt att få träffa alla, både valpköpare och valpar. Jag tacker er riktigt mycket för att ni ställer upp!

Jag ser fram mot lite bilder och mail från er alla om hur det går med era "små" guldklimpar  .

Av Ellinor Andersson - 19 augusti 2012 08:38

Ett STORT GRATTIS igen  !!! Eller kan jag säga ett ÄNNU STÖRRE GRATTIS igen än förra helgen?! Coryana´s Kalvin, TEDDY, tog igår sitt tredje Cert och  andra Reserv CACIB i Norrköping. Tredje dagen på rad!!! Förra helgen tog Teddy sina två första Cert!

Så nu har Teddy titeln Svensk Utställnings Champion  !!!

Ett stort GTRATTIS till Amy och Conny som kämpat tåligt i både regn och gassande solsken. Som uppfödare till Teddy är jag minst lika stolt och glad. Lycka till med Teddy utanför Sveriges gränser   !

Av Ellinor Andersson - 14 augusti 2012 10:08

STORT GRATTIS   !!! till  Teddy med sina stolta ägare Conny och Amy till en riktigt vinstrik utställningshelg. Första Certet i Askersund på lördagen och andra Certet i Ronneby på söndagen! Väl förtjänat och bra jobbat! Såklart är jag precis lika stolt som Conny och Amy.

Lycka till på nästa utställning   . Vi håller tummarna.


Roligt att det går bra för Jolies alla valpar. Att ni är så nöjda med dem och att de funnit sig väl tillrätta i sina nya familjer. Det skall bli så roligt att träffa dem i höst. Vi saknar dem även om vi har återgått till vardagen.

Tack för alla fina bilder. Det ser jag alltid fram mot att få!

Av Ellinor Andersson - 7 augusti 2012 10:33

Jag får önska alla mina trevliga valpköpare ett stort lycka   till med era nya familemedlemmar.

Nu har alla åkt och vi saknar dem   , men samtidigt gläds vi med familjerna som nu fått en ny liten individ att forma och ta hand om   . Jag är riktigt tacksam för bilder och lite mail, sms eller telsamtal där ni berättar hur det går med era små guldklimpar!

Mina egna hundar är nu tillbaka under kökssoffan, i sina korgar ...ja, på sina gamla vanliga platser. Lugnet har lagt sig igen.

Fortsatt tevlig sommar    och en fin höst!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se