Senaste inläggen

Av Ellinor Andersson - 13 juli 2012 18:00

Valparna växer och blir busigare och mer framåt för varje dag som går. De äter ute så gott som varje dag,  , mellan regnskurarana försöker vi parera in måltiderna. Nu får de mat fyra gåner om dagen så det är betydligt smidigare att ge dem mat utomhus; med tanke på städningen...

Nu leker de med alla möjliga leksaker och busar riktigt högljutt med varandra. Mamma Jolie kommer då och tittar lite strängt på dem och då gör de en paus...

Snart är det dags för deras första bilfärd. De lär väl sova gott efteråt  . De har hälsat på dammsugaren och den hör de varje dag, så den är de bekant med nu. Tvättmaskinen och diskmaskinen är också välkända ljud.

Kloklippningen gårför det mesta bra nu, knappt några pip alls. Eller så är de trötta... Kanske de har räknat ut att de sliter klorna bra på stenplattorna när de leker...


Vill även passa på att säga ett STORT GRATTIS    till Amy coh Conny med Teddy och Charlie med Linux till framgångarna på de senaste utställningarna. Ni är hur duktiga som helst!!! Lycka till med de kommande utställningarna!


ANNONS
Av Ellinor Andersson - 2 juli 2012 20:54

I lördags var det strålande solsken, så då tänkte jag "ha picnic" med de små. Jag gav dem deras mat utomhus, nu äter de hundmat med lite A-Fil på, på en vit tygbit utomhus. Oj, vad det var spännande att gå på nytt underlag och alla dofter. Mamma Jolie var såklart med. Mitt på dagen tyckte de nog att det var för varmt, för de "klagade högljutt". Inne på det svala klinkergolvet blev det lugn och ro.

Det där med vattenskålen, det har de inte riktigt lärt sig än. Att man dricker vatten när man är törstig...varför det? Det är mycket skönare att doppa tassarna i skålen!

De växer för varje dag. Leker mer och mer; drar varandra i svansen, puttar på varandra; ibland blir det minsann ganska högljutt. Då springer Jolie till valplådan och tittar.

Nu är det kvällsmålet ute, svalt och skönt.

ANNONS
Av Ellinor Andersson - 27 juni 2012 21:53

Ja, nu serveras det både varmrätt och efterrätt... Nu har valparna smakat valpfoder med A-fil på och det smakade... mums  !  De har fått äta från en tallrik och bordsskicket var kanske inte det bästa. Men det arbetar vi vidare på...

Till efterrätt är det Jolies mjölk som gäller. Det vet ju alla, mammas mat är trots allt bäst! 

Nu har de börjat att upptäcka varandra så smått. De leker lite när de råkar "vingla på varandra". Alla går nu på mer eller mindre stadiga eller ostadiga ben! Några längre sträckor går de inte; då "välter" de.

De växer verkligen. Valphalsbanden får vi spänna ut varannan dag.

Jolie får gå lite längre promenader nu, men har väldigt brått in och titta till sina små när hon kommer in igen.

Av Ellinor Andersson - 20 juni 2012 12:21

Ja, Jolies valpar växer. Vi har klippt klorna och det var Jolie säkert tacksam för. De river henne när de diar. Det gick riktigt bra, lite "pip" får man räkna med.

De har alla fått vars ett färgglatt valphalsband. Så nu är det lättare att skilja dem åt. De är samtidigt vana vid att ha halsband när de åker till sina nya familjer. De verkar inte bry sig om att de har ett halsband på sig.

Lite,pyttelite, rå nötfärs blandat med rå äggula, har de smakat. Några slickar glatt i sig det, andra är lite mer tveksamma. Än så länge är nog mammas mjölk bäst!

Idag har vi sommarväder  , så det gäller att passa på att göra lite ute. Regn i sikte igen, till midsommar. Som vanligt, eller...

Hur vädret än blir önskar jag er alla en Glad Midsommar  !

Av Ellinor Andersson - 16 juni 2012 13:37

Nu börjar det hända saker i valplådan...De börjar gå så smått  ! De vinglar fram på ostadiga små tassar och rätt som det är så välter de. Men de är runda och goa så de rullar bara runt. Ett missbelåtet högljutt pip hörs då.

Jolie ser lite undrande ut ibland, för de är inte där de var innan hon tog en liten tupplur.


Något annat som inte är så bra är min dator! Den havererade igår, Outlook programmet, så en ny dator är på gång, men det tar minst en vecka. Så, om ni mailar mig och väntar på svar och ni får inget svar...ring mig! Men vad ställd man blir när inte datorn fungerar!


Solen skiner för tillfället och det är så varmt; ser verkligen fram mot att kunna ta ut valparna när de blir lite större.Av Ellinor Andersson - 13 juni 2012 15:26

Ja, de små söta valparna är fortfarande söta, men inte så små längre, tycker jag. De är runda och goa om magarna och får bevisligen gourmetmjölk från Jolie.

Mamma Jolie är helt underbar som mamma, med tanke på att det är hennes första kull. Ändå vet hon precis vad hon skall göra med sina små. Hon pysslar och sköter om dem och har så brått in i lådan igen när hon varit ute och tagit lite frisk luft.

De börjar så smått försöka stå upp och hålla balansen, men än går de inte. De drar sig fram med framtassarna. Hinner de inte fram fort nog till "mjölbaren" så piper de, tänk om något hungrigt syskon hinner före! och då gnäller Jolie lite och så kommer den tvåbenta "mamman" springande och hjälper den hungrande valpen.

Ja, det blir inte så mycket annat gjort, men vad gör väl det när valplådan "är full av" söta valpar   !


Av Ellinor Andersson - 8 juni 2012 19:32

IDAG... ja. äntligen... idag och inatt blev Jolie mamma och Barco pappa   . Stolta föräldrar till 7 söta valpar  .  Två hanar och fem tikar. Jag kan inte säga SMÅ söta valpar eftersom de är riktigt stora; den största vägde 540 g och resten vägde cirka 400g. Jag är såklart också otroligt stolt över hur duktig Jolie har varit under hela dräktigheten och under valpningen inatt och idag på förmiddagen. Så lugn och fin och har tagit  hand om sina valpar så fint. Det är Jolies första kull, men tittar vi på henne skulle man kunna tro att hon inte gjort annat än fått valpar! Jag är givetvis också MYCKET stolt över Jolie.

Det har varit en lång vecka med mycket väntan och lite sömn. Så, nu skall jag krypa in i valplådan och lägga mig och gosa med de söta valparna och berätta för Jolie att hon är den duktigaste mamman i världen!

Av Ellinor Andersson - 3 juni 2012 13:14

Ja, tiden är lång när vi går här och väntar. Bara Jolie tar det lugnt. Hon sover mest,annars  bäddar hon i valplådan, ute och kollar vädret och håller oss i spänning. Någon aptit har Jolie inte haft idag.

Men jag har sagt till henne att nu är det tid att släppa ut de små sötnosarna så vi får träffa dem. Men...Jolie bestämmer.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se